2012. április 18., szerda

2012. április 18. (szerda)


Ma voltunk Pécsen, ahol megállapították, hogy nagyon beteg a szíved. Minden más rendben van Veled, így valószínűleg nem öröklődő problémáról van szó. Sajnos ez a Te szempontodból nem változtat semmin. Azt mondták, hogy csak műtétsorozatokkal lehetne Téged életben tartani, de akkor is csupán a szívátültetés jelentene hosszú távú megoldást. Arra kértek minket, hogy gondoljuk át, szeretnénk-e megtartani Téged.

A biztonság kedvéért holnapra kértek egy időpontot Budapestre, az ország legjobb szívultrahang-specialistájához.


Egy világ dőlt össze bennünk. Értetlenül és lesújtva állunk a dolog előtt. Nem értjük miért és, hogy miért mi? Annyira vigyáztam az egészségemre, nem dohányzom, nem kávézom, nem iszom, szedtem a vitaminokat, lemondtam az egészségtelen ételekről…. Akkor miért? Erre azonban az orvosoktól azt a választ kaptuk, hogy szerencsétlen véletlen, és a konkrét okát nem tudják, néha előfordul… 1000 magzatból mindössze 8-nál alakul ki szívfejlődési rendellenesség. Arra, hogy kamrai sövényhiány alakuljon ki, mindössze 0,0024 % az esély. de ebbe beletartoznak az apró hiányok, lukak is.

Az a legrosszabb az egészben, hogy ezt leszámítva egy egészséges és rendkívül életerős baba vagy! Már egy hete egyértelműen érzem, hogy mocorogsz. Ha valami nem tetszik, szó szerint nekifeszülsz a hasfalamnak és tudatod, hogy ez így Neked nem jó…

...de ez csak addig lesz így, amíg ki nem bújsz és nem kezdesz el lélegezni, mert abban a pillanatban a pici szívedben összekeveredik a oxigéndús és a használt vér, és összeomlik a keringésed…

Tegnap óta nagyon sokat gondolkodtunk, hogy hogyan tovább. A mai nap híreire persze nem lehet felkészülni… Azt várjuk a holnaptól, hogy majd megállapítják, nem is olyan nagy a baj… De azt hiszem a szívünk mélyén Apa és én is tudjuk, nincs ilyen szerencsénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése